Tuesday, May 26, 2009

Bertemu Kawan Lama

Dah dua kali aku jumpa kawan2 time sekolah rendah dulu n kawan sekolah menengah masa kat perak.n pe yg meneruja kan is terjumpa kat kl ni.

sgt2 xsangka..
1st jumpa Aiezad kat Stadium Bukit Jalil.tengok dari jauh macam kenal sekali dia lalu sebelah dia yg tegur aku.what a coincidence.dah lama aku x g kampar alih2 jumpa kawan2 lama kat kl ni.
Aiezad dah pindah kl xduk kampar lagi.and now dia tstudy kat UPSI.jadi cikgu la kawan aku sorg ni nnt.

2nd jumpa Yus(Siti Fairuz) kat MPH One Utama.lagi xsangka bleh jumpa balik kt kl.selama ni duk baca blog dia n ade la chat 2 3 kali ngan dia.alih2 jumpa plak kat my favourite place.tgh sedap2 pilih buku(tp xbeli haha) ternampak someone cm kakak dia yg sulung tp segan la nak tegur kan n aku pun x expect yus pun ade kat ctu.suddenly bila nak bergerak menuju ke 2nd floor yus tegur.sgt2 tekejut..emm dlu masa sekolah rendah aku rapat gak la dgn dia.In fact aku ade simpan gambar time ktrg join rombongan ke Melaka masa darjah 6(ingat lagi x yus??hehe).

emm bila difikir2 balik rasa cm cepat sgt masa berlalu.dulu kita bergelak ketawa ngan kawan2 masa sekolah rendah skg sume dah bawak haluan masing2.

in fact ade kawan2 aku yg dah kawin dah pun kebanyakannye kat kampar la.byk sgt kenangan masa kat kampar dulu.aku mmg rindu sgt2 nak pegi sana balik.tp tula..belum tentu lagi aku akan jumpa balik kawan2 baik aku dulu kat sana.dulu time sekolah menengah aku lagi rapat ngan budak lelaki dpd budak pmpuan.

kalu di beri pilihan aku nak patah balik zaman sekolah kat perak dulu.sgt2 best.and masa aku sekolah kat kampar la aku kenal en.zas which is dah jadi tunang aku sekarang.aku kenal dia masa aku form 2 and en.zas time tu form 4.

kalu nak cite kisah aku ngan en.zas mmg xcukup satu n3 hahaha nnt2 la kot ni n3 pasal kawan lama aku la cm ne plak cite en.zas bleh masuk ni..

1 comment:

PiNkLaDy said...

hye zue..
dah lame bace entry ni, tp xtersempat nak tulis.. memang banyak kenangan kan.. p melaka tue mana bole lupa.. hehhe..
anyway, nadia ade jemput x die nak bertunang?