Sunday, September 23, 2012

Alkisah bersiap

Selalu bila nak keluar, biasanya saya akan mandi pagi2 sbb en.zas ada kat rumah kan so tak risau Ayra tinggal sorang kat luar.

Lepas tu kitorang breakfast semua baru en.zas mandikan Ayra (bila en.zas off Ayra mmg papa dia mandikan).

Saya pun siapkan baju Ayra and baju saya means iron semua la kan.

Saya siap2 salin baju semua bila saya dah pakai tudung baru en.zas pegi mandi.
Alasannya kalau mandi awal2 nanti kena tunggu saya siap lama kahkahkahkah

En.zas penah cakap kat saya dia tau kalau saya bersiap nanti akan try 2 3 helai baju,lepas tu seluar,lepas tu tudung@shawl pulak.
Nak make up lagi (ni kalau saya rajin)

Saya ingat en.zas tak perasan hahahaha tp obvious agaknya saya kehulur kehilir dari satu bilik ke bilik lain sebab baju2 ktrg letak satu bilik lain,bilik tido lain

Cer korg bayangkan cmne saya bersiap? Haha memang kalau buat hari2 boleh kurus marathon dua bilik ni.

Cermin dalam bilik tido abis tu bila dah bersiap nak tengok plak bila tak elok nak tukar lagi haha
Tu belum part tudung lagi *pengsan*

Kadang2 by that time nak keluar saya dah penat dah sebab kemain marathon kat dalam rumah.
Kalau nak elak dpd jadi macam ni saya akan play safe which mean capai je jeans favourite saya and baju mana saya pegang dulu yg tu la saya pakai tudung pun sama.
Tu kira kalau saya tak berapa heran la nak pakai apa kan.

Mak saya penah dtg sini and penah rasa la suasana sini kan pastu mak saya cakap kalau duk sini pakai beria-ria pun nak pegi mana je T_T

Tula bila pikir balik memang pun kdg2 saya memang takde mood nak dress up pun melainkan special day mcm b'day Ayra ari tu.

So yg senang pakai je la t-shirt dgn cardigan @ blouse yg simple.habis cerita!



Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

2 comments:

athirah jamil said...

akak ... bez nye da kawin.. hihi.. akak sy slalu stalker blog ni.. hope akak pon follow saye ea.. assalammualaikum

Zuriani said...

thanks dik sbb baca blog merepek ni hehe